Joodse Werelden

Joodse Werelden Amsterdam Veel van de circa 130 geëxposeerde werken uit de expositie Een reis door Joodse Werelden, in Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, komen uit het bezit van de Zwitserse verzamelaar René Braginsky. Zijn collectie Hebreeuwse handschriften en gedrukte teksten beslaat de periode van de 13de tot en met de 20ste eeuw en omvat bijbelboeken en psalteria, maar ook wetboeken en astronomische traktaten. Heel mooi zijn gedecoreerde manuscripten en 20 prachtig versierde huwelijkscontracten. T/m 17 jan, Oude Turfmarkt 129. Ma-vr 10-17u. Za en zo 13-17u.

Amsterdam

Veel van de circa 130 geëxposeerde werken uit de expositie Een reis door Joodse Werelden, in Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, komen uit het bezit van de Zwitserse verzamelaar René Braginsky. Zijn collectie Hebreeuwse handschriften en gedrukte teksten beslaat de periode van de 13de tot en met de 20ste eeuw en omvat bijbelboeken en psalteria, maar ook wetboeken en astronomische traktaten. Heel mooi zijn gedecoreerde manuscripten en 20 prachtig versierde huwelijkscontracten.

T/m 17 jan, Oude Turfmarkt 129. Ma-vr 10-17u. Za en zo 13-17u.