Incassobureau DSB moet van het loon van klanten afblijven

Amsterdam. Incassobureau Inspectrum mag klanten van de DSB Bank met een betalingsachterstand niet meer vragen om een zogenaamde akte van cessie te ondertekenen. Dit zei een woordvoerder van de curatoren van DSB Bank gisteren. Met deze akte krijgt Inspectrum het recht om een deel van het salaris van de klant direct te innen bij de werkgever. Inspectrum is overigens een volledige dochter van DSB Bank. Het incassobureau krijgt nieuwe instructies van de curatoren en moet klanten met een betalingsachterstand ”correct” behandelen, aldus de woordvoerder. Jelle Hendrickx van de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken, zegt dat de belangenorganisatie tientallen meldingen heeft gekregen van DSB-klanten die door het incassobureau onder grote druk worden gezet. Hendrickx wil dat dit stopt, en zal vandaag een kort geding aanspannen als dit niet het geval is.