Frankrijk

Frankrijk Parijs 'Deur’ tussen Europa en Azië, de stad Byzantium die 330 na Chr. Constantinopel en in 1453 Istanboel werd, hoorde beurtelings aan het Oude Griekenland, het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk, het Osmaanse Rijk en tenslotte aan Turkije. De expositie De Byzance à Istanbul geeft met 500 doeken, beelden, manuscripten, miniaturen en objecten een chronologisch beeld van al deze periodes. Ook zijn resten te zien van de onlangs opgegraven haven van Théodose op de plek van het metrostation die oevers van de Bosporus zal verbinden. T/m 25 jan www.rmn.fr, 0033-144131717.

Parijs

'Deur’ tussen Europa en Azië, de stad Byzantium die 330 na Chr. Constantinopel en in 1453 Istanboel werd, hoorde beurtelings aan het Oude Griekenland, het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk, het Osmaanse Rijk en tenslotte aan Turkije. De expositie De Byzance à Istanbul geeft met 500 doeken, beelden, manuscripten, miniaturen en objecten een chronologisch beeld van al deze periodes. Ook zijn resten te zien van de onlangs opgegraven haven van Théodose op de plek van het metrostation die oevers van de Bosporus zal verbinden. T/m 25 jan www.rmn.fr, 0033-144131717.