De verborgen meester

De verborgen meester Amsterdam De negentiende-eeuwse schilder Meijer de Haan (1852-1895) was goed bevriend met Theo van Gogh, de jongere broer van Vincent en werkte nauw samen met Paul Gauguin in Bretagne. Voor het eerst in 125 jaar komen de werken van De Haan samen op een expositie in het Joods Historisch Museum, waar zowel zijn Amsterdamse als Bretonse periode worden belicht. Naast schilderijen van De Haan en een aantal van Gauguin, zijn ook werken van De Haans leerlingen te zien, waaronder Isaacson, Hartz en de Leao Laguna. T/m 24 jan, Nwe Amstelstraat 1. Dag 11-17u

Amsterdam

De negentiende-eeuwse schilder Meijer de Haan (1852-1895) was goed bevriend met Theo van Gogh, de jongere broer van Vincent en werkte nauw samen met Paul Gauguin in Bretagne. Voor het eerst in 125 jaar komen de werken van De Haan samen op een expositie in het Joods Historisch Museum, waar zowel zijn Amsterdamse als Bretonse periode worden belicht. Naast schilderijen van De Haan en een aantal van Gauguin, zijn ook werken van De Haans leerlingen te zien, waaronder Isaacson, Hartz en de Leao Laguna. T/m 24 jan, Nwe Amstelstraat 1. Dag 11-17u