8 redenen om uit te gaan

1 kunst & mode

F.A.R.T. Fashion & Art event

Rotterdam: Grand Hotel Central. Vr 21.00-00.00u. Gratis. Feest: 5 euro. www.langenbach-ligura.nl

F.A.R.T. (Fashion & Art) geeft dertig kunstenaars de kans hun werk te tonen in 30 hotelkamers in Hotel Central. Fotografie, illustratie, performances, video, 8 mm film, collages, objecten, mode, styling, vormgeving, muziek en entertainment. Rond middernacht begint in de lobby, spiegelzaal en receptie op de begane grond een F.A.R.T.Y party.

2 camp operette

Cheryomushki en Sovjetversnaperingen

Rotterdam, Cinerama, Zo vanaf 15.45 u. www.affr.nl

De laatste avond van het Architectuur Film Festival Rotterdam wordt er een om niet te vergeten. Op zondag start een Russisch programma rondom camp operette, met de film Cheryomushki (Cherrytown, 1963), Sovjetversnaperingen en muziek.

3 modeshow

Jos Exler Collection

Rotterdam: Museum Boijmans van Beuningen. Zo 14.30u. Kaarten: 20 euro. www.josexler.nl

Exclusieve modeshow van de Rotterdamse modeontwerpster Jos Exler in het kader van haar 35-jarig jubileum. Op een lange catwalk worden haar creaties getoond.

halloween

4 horrorfilms

Halloween Horror Show

Leiden, Trianon, vr 23.00u & A’dam, Tuschinski, za 0.00u . Kaarten: 25/32,50 euro. www.horrorshow.nl

Nachtelijke marathon van vier nieuwe horrorfilms die hun Nederlandse première beleven: Trick ‘R Treat, Orphan, Triangle en The Tripper. Voor liefhebbers van ‘old school horror’.

5 feest

Halloween Hairball

Amsterdam: Paradiso. Za 23.00u. Entree: 15 euro. www.paradiso.nl

Halloween feestje van Amsterdam BeatClub, met Dead Elvis & His One Man Grave (live) en side shows van o.a. Carnival of Hellucinations, Lady Marmalade. Prijzen voor de beste kostuums en de grootste kapsels.

6 griezeltocht

De Tuinen van Appeltern. Vr & za 18.00-21.00u. www.appeltern.nl

Boomtrollen, spoken, spinnen, heksen, Dracula, de duivel en vele andere enge figuren hebben zich verstopt in de Tuinen van Appeltern.

7 muziek

Halloween Night

Rotterdam: Exit. Za 21.00u. Gratis. www.exit-rotterdam.nl

‘Halloween allnighter’ met optredens van The Cramps en Misfits tribute bands met leden van The Low Point Drains, Beyond Lickin’, JC Thomasz and the missing slippers, No-Men, Discharger en the Revelations. Met Costume Ball & Zombie Walk.

8 feest

From Dusk Till Dawn

Amsterdam: Westerunie. Tijd: 22.00u. Kaarten: 15 (vvk)/19,50 euro. www.amsterdamhalloween.nl

Ex Porn Star, Chemistry en Westerunie organiseren een groot Halloween feest gebaseerd op de Quentin Taratino film From Dusk Till Dawn. Met drie zalen: de ‘K-Hole’ (o.a. Joost van Bellen, Brian S.), de ‘Thriller Graveyard’ en de ‘Titty Twister’.