5 redenen om tv te kijken

Nieuwe vrouwen bij de club Fotograaf: Mike van den Toorn Toorn, Mike van den

1 vrouwenserie

Voetbalvrouwen

RTL4, 20.30-21.30u.

Start van het derde seizoen, waarin twee nieuwe voetbalvrouwen hun opwachting maken. Kate (gespeeld door Yolanthe Cabau van Kasbergen, in het echt ook voetbalvrouw) en Oksana (Peggy Vrijens) willen bij het clubje horen, maar er is geen plaats voor iedereen.

2 misdaadserie

Flikken Maastricht

Ned.1, 20.30-21.30u.

Nieuw seizoen van de politieserie die zich afspeelt op een recherchebureau in Maastricht, vol met agenten zonder Limburgs accent. In deze aflevering wordt een Amsterdamse vrouw na een avondje stappen met haar vriendinnen dood in de Maas gevonden. Geen van de vriendinnen heeft een idee wat er met haar gebeurd is.

3 Quiz

Weten zij veel!?

Ned.3, 20.30-21.15u.

Quiz waarin één kandidaat het opneemt tegen 6 uiteenlopende groepen uit onze samenleving. Iedere groep bestaat uit zes deelnemers die hun uiterste best zullen doen om de over hen bestaande vooroordelen te ontkrachten. Wat weet een kraker wel en een hockeymeisje niet? Presentatie: Chantal Janzen.

4 horror

Sleepy Hollow

Net5, 22.25-0.30u.

In het gothische horrorsprookje Sleepy Hollow, dat zich afspeelt in 1799, onderzoekt Johnny Depp als detective Ichabod Crane een aantal moorden in een afgelegen provinciestadje. Hij moet het onder meer opnemen tegen de hoofdloze Hessische ruiter en de boom van de dood. Kreeg een Oscar voor de art direction . (Tim Burton, 1999)

5 drama

Non ti muovere

Ned.2, 23.45-1.50u.

De Italiaanse steracteur Sergio Castellitto bedeelde zichzelf voor zijn tweede filmregie de rol toe van eenarts die zijn dochter op de operatietafel dreigt te verliezen. Hij castte Penélope Cruz als de fatale liefde van zijn leven in de flashbacks die aan hem voorbijtrekken als hij op de uitkomst van de ingreep wacht. Voorspelbare thema’s van schuld en boete worden in melodramatische lijnen neergezet. (Sergio Castellitto, 2004)