Wessanen blijft nog even in de rode cijfers

Rotterdam. Het Utrechtse voedingsbedrijf Wessanen (Zonnatura, Beckers) is nog niet uit de problemen. Het bedrijf kwam gisteren met tegenvallende kwartaalresultaten en kon geen vorderingen melden in het afstoten van Amerikaanse divisies. Ook is er nog geen nieuwe topman gevonden. En in het vierde kwartaal verwacht Wessanen nog niet uit de rode cijfers te komen. Analisten hadden gerekend op 5 miljoen euro winst in het derde kwartaal, maar Wessanen rapporteerde een nettoverlies van 20,1 miljoen euro. In hetzelfde kwartaal in 2008 maakte Wessanen nog een winst van 11,8 miljoen euro. De grootste tegenvaller komt van de 16,1 miljoen euro die het bedrijf moet afboeken op de diepvriesdivisies Karl Kemper in Duitsland en Righi in Italië. Wessanen wil deze onderdelen afstoten, omdat ze ”nagenoeg geen synergie vertonen” met Wessanens diepvriesonderdelen in de Benelux, Favory Convenience Food Group en Beckers.