Weeromslag

Op de grens tussen oktober en november wordt het in het komende weekend steeds wisselvalliger. Bovendien brengen de regenstoringen die binnenstromen merkbaar koelere lucht mee. Tot en met zondag is het ’s middags nog veelal 12 tot 15 graden, volgende week 10 tot 12 graden.

De frissere lucht komt aan het eind van zondag binnen via de achterzijde van een koufront dat behoort bij een depressie die zondag via Schotland naar het noordoosten koerst.

Voorlopig bevinden lagedrukgebieden zich nog veel verder weg boven de oceaan en ligt in het westen een uitgestrekt hogedrukgebied. Tussen beide systemen in wordt zachte lucht van boven de zuidelijke gedeelten van de oceaan aangevoerd.

Vanavond en vannacht hangt er veel bewolking en koelt het niet verder af dan naar 7 tot 11 graden.

Morgen breekt de zon flink door, eerst in het oosten en het zuiden, later, in de middag, ook in het westen en een groot deel van het noorden. Bij een naar matig aantrekkende zuidoostenwind wordt het 12 graden in Groningen en Friesland tot 15 graden in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg.

In het weekend komt de omslag. Zaterdag begint nog met wat zon, laat op de dag gaat het vanuit het westen lichtjes regenen.

Zondag volgt een veel actievere regenzone.