Ter Horst: agenten moeten harder kunnen optreden

Den Haag, 29 okt. - Politieagenten moeten harder kunnen optreden als zij worden beledigd of bedreigd. Dat heeft minister Ter Horst (Binnenlandse Zak en, PvdA) gisteren in tv-programma Nova gezegd. Volgens haar voelen agenten zich soms ”belemmerd” op te treden als zij worden beledigd omdat zij dan ”onmiddellijk verantwoording moeten afleggen” voor hun gedrag. Ter Horst laat de regelingen ”die de terughoudendheid van agenten stimuleren” onder de loep nemen. Volgens onderzoeker Jan Naeyé van de Vrije Universiteit komen er jaarlijks 1.250 aangiften van bedreiging van agenten binnen en zo`n 6.900 van bedreiging.

Commentaar: pagina 7

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Agenten

In Ter Horst : agenten moeten harder kunnen optreden (29 okt, pagina 2) vermeldt de laatste zin abusievelijk twee keer aangiften wegens bedreiging. De 6.900 aangiften werden gedaan wegens belediging.