Safina geeft op in Doha met blessure

DOHA, 29 okt. - In tranen verdween Dinara Safina gisteren van de baan in Doha. De Russische tennisster moest bij 1-1 in de eerste set haar groepsduel bij de WTA Championships tegen de Servische Jelena Jankovic beëindigen met een rugblessure. Niet veel later volgde de definitieve afzegging, die ervoor zorgde dat Safina wordt afgelost als aanvoerder van de wereldranglijst door Serena Williams. Williams klopte haar zus Venus in de avondpartij en staat daardoor met twee zeges aan kop in de bruine groep. De zussen maakten er een boeiende en lange partij van in Doha, die pas werd beslist na een tiebreak in de derde set: 5-7, 6-4 en 7-6. Caroline Wozniacki begon goed aan het toernooi. De Deense versloeg de Wit-Russische Victoria Azarenka in drie sets: 1-6, 6-4 en 7-5. Azarenka had dinsdag haar eerste partij in de witte groep nog gewonnen van Jankovic.