op nrcnext.nl

Conversation Starter

Vandaag en morgen komen de regeringsleiders van de Europese Unie bijeen in Brussel. Al gaan ze waarschijnlijk nog niet formeel de ‘president’ van de EU benoemen, het is wel een belangrijk onderwerp van gesprek. Stel nou dat Balkenende de eerste president wordt. Dan heeft hij niet alleen Nederland, maar de hele EU als forum. Kan Balkenende dan elke bijeenkomst van regeringsleiders spreken over die geliefde normen en waarden?

Trailer Thursday

Zoals elke donderdag op nrcnext.nl de trailers van de in de krant besproken films. Met deze week Antichrist, Terug naar de kust, The Informant, New York, I love you en Autumn Ball.

Meteoorinslag stunt Tele2

Begin deze week was Letland in rep en roer vanwege een meteoorinslag in het grensgebied met Estland. Militairen en politieagenten sloten het gebied af, wetenschappers gingen op onderzoek uit, en iedereen hield zijn adem in. Maar het gat blijkt gegraven door Tele2 als onderdeel van een reclamecampagne. Doel van deze actie: een beetje afleiding in het door de crisis geteisterde Letland.

Creatief met BIC-pennen

Behalve schrijven, kan er nog veel meer gedaan worden met de ouderwetse BIC-pen. Vijf creatieve uitingen, van BIC-vaasje tot BIC-sieraad.