kort

Spelers en trainers RKC zien dit seizoen af van winstpremies

WAALWIJK. De voetballers van RKC Waalwijk zien dit seizoen af van bijna alle winstpremies. Aanvoerder Wouter Gudde heeft het bestuur van de hekkensluiter van de eredivisie gisteren laten weten dat zijn ploeggenoten alleen een financiële beloning willen als de club zich op het hoogste niveau handhaaft. De technische staf van de Brabantse vereniging is solidair met de spelersgroep. „Als wij kunnen bijdragen aan het voortbestaan van onze club, dan moeten we dat niet nalaten”, zegt trainer Ruud Brood. RKC verkeert in grote financiële nood. Het is onduidelijk of de club zondag nog in actie kan komen tegen Willem II. (ANP)

Jan Lammers maakt debuut in Dakar Rally

ZANDVOORT. Autocoureur Jan Lammers (53) maakt begin volgend jaar zijn debuut in de Dakar Rally. De oud-Formule 1-coureur en teambaas van de Nederlandse A1GP-renstal meldt dit op zijn website. Lammers, in 1988 winnaar van de 24 Uur van Le Mans, zal de rally door Argentinië en Chili rijden in een truck. Hij vervangt bij het Ginaf-team Frits van Eerd, de directeur van Jumbo Supermarkten. De ondernemer uit Veghel slaat de rally over omdat hij al zijn aandacht moet richten op de overname van Super de Boer. De Dakar Rally begint op 1 januari 2010 in Buenos Aires en finisht na 9000 kilometer eveneens in de Argentijnse hoofdstad. (ANP)

Tennisster Krajicek in kwartfinale Poitiers

POITIERS. Michaëlla Krajicek heeft gisteren de kwartfinales bereikt van het toernooi van Poitiers. De Nederlandse tennisster was in drie sets te sterk voor de Française Stephanie Cohen-Aloro: 4-6 6-3 6-4. Krajicek keerde in Poitiers terug na een blessure aan de rechterpols, die haar sinds augustus aan de kant hield. In de kwartfinale wacht de Zweedse Sofia Arvidsson, nummer 149 van de wereld. (ANP)

Gullit en Pfaff in actie voor WK 2018/2022

BRUSSEL. Ruud Gullit en Jean-Marie Pfaff doen op donderdag 3 december mee aan een voetbalwedstrijd in Kaapstad om de kandidatuur van Nederland en België voor het WK 2018/2022 te promoten. Een dag later vindt daar de loting plaats voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Gullit en Pfaff spelen met een All Star Team een wedstrijd tegen een selectie van Afrikaanse spelers. De wedstrijd zal worden gespeeld op het Cruyff Court in Kaapstad. De Afrikaanse selectie wordt aangevoerd door oud-PSV’er Bwalya Kalusha. (ANP/Belga)

Van der Vaart weer in voorlopige selectie

ZEIST. Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal heeft Rafael van der Vaart opgenomen in zijn voorlopige selectie van 25 spelers voor de komende oefeninterlands tegen Italië en Paraguay. De aanvallende middenvelder van Real Madrid ontbrak voor de laatste oefeninterland tegen Australië. Hij reisde uiteindelijk toch mee naar Sydney omdat enkele ploeggenoten geblesseerd afhaakten. Mark van Bommel keert terug na een voetblessure. Oranje oefent op zaterdag 14 november in Pescara tegen Italië. Paraguay komt op woensdag 18 november naar het Abe Lenstra Stadion van Heerenveen toe. (ANP)

Renault vindt nieuwe Nederlandse sponsor

LONDEN. Het Formule 1-team van Renault heeft een nieuwe Nederlandse sponsor gevonden. Horlogemaker TW Steel is de komende drie jaar een officiële partner van de Franse renstal. Hoeveel geld het bedrijf in Renault steekt, is niet bekend. Vanaf 2007 sponsorde ING de renstal jaarlijks met minstens 50 miljoen euro. De Nederlandse bank staakte de sponsoring onlangs vanwege de affaire ‘crashgate’. De teamleiding van Renault had vorig jaar tijdens de Grote Prijs van Singapore opzettelijk coureur Nelsinho Piquet laten crashen. Het leverde de renstal een voorwaardelijke schorsing op van twee jaar. TW Steel is de eerste sponsor die zich aandient na dit vonnis. (ANP)

Portsmouth mag geen nieuwe spelers kopen

LONDEN. Portsmouth mag voorlopig geen spelers aantrekken. De Premier League heeft de Engelse voetbalclub voor onbepaalde tijd verboden om te handelen op de transfermarkt. Portsmouth verkeert al lange tijd in financiële nood en mag pas weer spelers halen als de openstaande schulden zijn betaald. De hekkensluiter van de Premier League kreeg begin deze maand een nieuwe eigenaar. De Saoedische zakenman Ali Al-Faraj zorgde ervoor dat de salarissen van september konden worden betaald. Portsmouth haalde uit de eerste tien competitiewedstrijden slechts vier punten. Dinsdag boekte de club een klein succes door Stoke City met 4-0 te verslaan en daarmee de kwartfinales van de League Cup te bereiken. (ANP/AFP)