Japanners winnen zonneautorace

Rotterdam, 29 okt. - De World Solar Challenge in Australië is dit jaar gewonnen door de Japanse Tokai Universiteit. Het team van TU Delft, dat de afgelopen vier edities won, werd tweede. Het Delftse team crashte vlak voor de wedstrijd, waardoor de zonnepanelen tijdens de race niet het maximale vermogen leverden. De World Solar Challenge is een tweejaarlijkse race van 3010 kilometer van Darwin naar Adelaide voor auto`s die op zonne-energie rijden. De race begon zondag en nog niet alle teams zijn binnen. Het Japanse team ging vanaf het begin aan de leiding. Voor Nederland doet nog een team mee van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Hun zonnewagen sloeg dinsdag over de kop. Niemand raakte gewond, maar de wagen was zwaar beschadigd. Het team kan de race wel uitrijden, ze liggen momenteel op de elfde plaats. Aan de race doen 38 auto`s uit zeventien landen mee.