Door crisis minder illegale immigratie

BRUSSEL. Het aantal illegale immigranten dat de eerste zes maanden van dit jaar probeerde de Europese Unie binnen te komen is flink gedaald. Dat komt door scherpere grenscontroles, maar ook door de economische neergang, meldde EU-agentschap Frontex gisteren. In totaal probeerden 51.600 mensen illegaal de EU binnen te komen. Dat is een daling van 17 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Veel immigranten kunnen door de economische crisis niet genoeg geld sparen om een reis naar de EU te betalen. Ook zijn ze minder zeker van een baan. ”Niemand zet zijn leven op het spel als er geen vooruitzicht is op een beter leven”, aldus de directeur van Frontex, het EU-agentschap dat samenwerking voor de bewaking van de buitengrenzen coördineert.