Cohen: Welten onprofessioneel

Voor burgemeester Job Cohen zijn de uitlatingen van de Amsterdamse korpschef Bernard Welten in NRC Handelsblad een geval van eens maar nooit weer. „Ik heb de heer Welten aangegeven dat zo’n interview niet nog een keer moet gebeuren”, zei Cohen woensdagmiddag tegen de gemeenteraad van Amsterdam. „Hij begrijpt dat.” In het gewraakte interview zei Welten vorige week zaterdag dat hij zich door Cohen beknot voelt. „Onprofessioneel”, noemde Cohen de uitlatingen van Welten. Volgens Cohen doet de politiebaas „de veiligheid in de stad tekort”, omdat de afgelopen vijf jaar de criminaliteitscijfers in Amsterdam veel gunstiger zijn geworden. Cohen sprak woensdagmiddag voor het eerst publiekelijk over de uitlatingen van Welten, die veel kritiek en bijval hebben geoogst. (NRC)