Clinton bij dichter en bij studenten

Clinton bij dichter en bij studenten LAHORE, 29 okt. Op de tweede dag van haar bezoek aan Pakistan bezocht de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton vandaag in de stad Lahore de graftombe van de dichter, filosoof en politicus Allama Mohammed Iqbal (1877-1938), die de moslims op het Indiase subcontinent een eigen islamitische identiteit gaf. Naast Clinton staat haar Pakistaanse collega Mahmood Qureshi. Eerder op de dag nam Clinton in Lahore deel aan een levendige discussie met studenten die kritisch tegenover de Verenigde Staten staan. „Ik weet dat er een gebrek aan vertrouwen is”, zei Clinton, die met haar reis tegenwicht wil bieden aan de anti-Amerikaanse gevoelens in Pakistan. De studenten vroegen haar onder meer welke garanties ze kon geven „dat jullie ons niet in de steek zullen laten, zoals in het verleden.” Clinton antwoordde dat de relatie tussen de twee landen verbeterd moet worden en dat ze meer gemeen hebben dan er verschillen zijn. Foto AP This handout picture released by the Associated Press of Pakistan shows US Secretary of State Hillary Clinton (3rd R) and Pakistani Foreign Minister Shah Mehmood Qureshi (2nd R) praying at the tomb of Pakistan's national poet Allama Mohammad Iqbal in Lahore on October 29, 2009. Clinton's visit to the second largest city in Pakistan, which has been hit by a series of gun, suicide and grenade attacks this year, has been accompanied by draconian security measures a day after a car bomb killed 105 in Peshawar. RESTRICTED TO EDITORIAL USE AFP PHOTO/HO/ASSOCIATED PRESS OF PAKISTAN AFP