CDA: les ethiek voor manager

Het CDA wil dat dat ondernemers, managers en bestuurders worden bijgeschoold op het gebied van integriteit en ethiek. Dat zei Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen (CDA) gisteravond tijdens het debat over de begroting van het ministerie van Economische Zaken. Het gebrek aan ethisch besef bij sommige managers steekt het CDA volgens Ten Hoopen, omdat het een „stevige katalysator” is geweest voor de huidige crisis. „Wij pleiten voor een cultuuromslag in het bedrijfsleven.” Hij drong er bij minister Van der Hoeven (CDA) op aan dat het kabinet met onderwijsinstellingen overleg gaat voeren over bijscholing. Ethisch en moreel handelen zou onderdeel moeten worden van mbo-, hbo- en academische opleidingen, MBA’s en bedrijfsinterne opleidingen. Andere Kamerleden reageerden verrast. Het leek wel alsof de CDA’er Das Kapital er op nageslagen had, zei Kees Vendrik (GroenLinks). Morgen antwoordt de minister. (NRC)