Bekentenis Agassi waarschijnlijk zonder gevolgen

Rotterdam, 29 okt. - De internationale tenniswereld heeft met verbazing en teleurstelling gereageerd op de bekentenis van de Amerikaanse tennislegende Andre Agassi dat hij de ATP tijdens zijn loopbaan om de tuin heeft geleid over zijn drugsgebruik. Hoewel het verslavende middel crystal meth een verboden middel was in de tijd dat Agassi werd betrapt (1997), zeggen dopingexperts dat de zaak is verjaard. De ATP laat weten dat dopingzaken worden behandeld door een onafhankelijk panel. Daarom kan de vakbond voor proftennissers volgens een woordvoerder niet verantwoordelijk worden gesteld. Het internationale antidopinginstituut WADA (dat destijds nog niet bestond) acht het wegens de verjaringstermijn ”onwaarschijnlijk” dat de ATP sancties zal nemen. Agassi schrijft in zijn binnenkort te verschijnen autobiografie Open dat hij crystal meth begon te gebruiken tijdens zijn vormcrisis in 1997. Toen hij na een urinetest werd betrapt, ontkende hij zijn drugsgebruik tegenover de ATP, die de zaak seponeerde.