7 redenen om uit te gaan

Johan

1 clubavond

The Cheer Up! Club XL

Rotterdam: Rotown. Tijd: 23.00u. Entree: 7 euro. www.myspace.com/autokratz

De dj’s van The Cheer Up! Club houden je wekelijks op de hoogte van de nieuwste geluiden op weblogs wereldwijd. Vanavond een XL-editie vanwege het tweejarig bestaan van deze avond. Rond 23.00 uur is er een speciaal optreden van het Londense duo autoKratz. Hun debuutalbum Animal verscheen onlangs via het hippe Kitsuné-label en staat bol van de stampende electrobeats.

2 kunstbeurs

The Affordable Art Fair (AAF)

Amsterdam: Cultuurpark Westergasfabriek. Van 29 okt t/m 1 nov. Toegangsprijzen v.a. 8 euro. Vvk: www.affordableartfair.nl

Moderne kunstbeurs met betaalbare kunst: van 100 tot 5.000 euro. Met meer dan 85 galeries uit binnen- en buitenland. Er zijn ook gratis workshops, waar je kunsttechnieken kan leren van de kunstenaars zelf.

3 muziek

Struttin’

Amsterdam: Melkweg Oude Zaal. Tijd: 22.00u. Entree: 15 euro + lidm. www. melkweg.nl

Struttin’ is een avond vol funk en soul en heeft vanavond als speciale gasten funkorkest Breakestra uit L.A., bijgestaan door Afrodyete dielive de hit ‘Come On Over’ ten gehore brengt. Verder het Amsterdamse Lefties Soul Connection en dj’s Taco Fett, Bart Fader, Alviz.

4 cabaret

Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF)

Groningen: Stadsschouwburg. Tijd: 20.15u. Kaarten: 6,50 - 14,50 euro. www.gscf.nl

Tweede halve-finale avond van het grote kleinkunstfestival GSCF, dat een podium biedt aan jong beginnend cabarettalent. Morgenavond is de finale en zaterdag is er het Cabaretbal, een groot feest met als eregast de kersverse winnaar(s) van het GSCF.

5 filmfestival

Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR)

Rotterdam: Cinerama. Van 29 okt t/m 1 nov. Filmkaartjes: 8,50, dagkaarten: 25 euro. www.affr.nl

Het AFFR vertoont meer dan 120 films waarin architectuur en ‘de stad’ een cruciale rol spelen. Van documentaires tot tearjerkers, van wereldpremières tot cultklassiekers. Ook zijn er inleidingen van filmmakers en architecten, debatten met experts, fietstours en feestjes.

6 muziek

Johan

Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 20.30u. Prijs: 16 euro. www.paard.nl

De Nederlandse gitaarpopband Johan stopt er na dertien jaar mee en doet een laatste ronde langs de Nederlandse clubs. T/m 22 december (www.johan4all.com).

7 kunststudenten

Multimasters One Day Show

Rotterdam: TENT. Tijd: 12.00-01.00u. www.tentrotterdam.nl

Vandaag worden de tentoonstellingszalen van de kunstruimte TENT. voor de duur van één dag overgenomen door kunstacademiestudenten van de Willem de Kooning Academie Rotterdam en Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Performances, ‘parasitaire kunstwerken’, muziek en ontmoetingen.