Weesp: geen regie na bedreigingen

Utrecht, 28 okt. - De gemeente Weesp had in februari 2009 onvoldoende regie tijdens en na de bedreiging van twee scholen in de gemeente. Dat blijkt uit een rapportage van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT). De resultaten werden vandaag aan burgemeester Horseling gepresenteerd. In Weesp gingen bij twee scholen de deuren op slot en werd extra gesurveilleerd. Aanleiding waren een dreigtelefoontje en een dreigbrief. Ouders waren boos omdat zij slecht werden geïnformeerd over wat eraan de hand was. Twee tieners meldden zich bij de politie nadat beelden van een beveiligingscamera bij een telefooncel op tv werden getoond. Het bleek om een kwajongensstreek te gaan. Een 54-jarige man was verantwoordelijk voor de dreigbrief, hij had geen band met de twee jongens.