Warme maniakale dance

cd pop****

Krause, No Guts, No Glory

Sony

Susanne Clermonts, alias Krause, laat de huiskamer trillen, de dansvloer daveren en je koptelefoon stomen. De muziek op haar debuut-cd No Guts, No Glory is voorbeeldig binnen het genre van robotstemmen en uitdijende elektronicagolven. Krause, die haar cd liet produceren door het producers/remix-trio Noisia, complementeert de hectisch pulserende klanken met een prettig opgewonden stemgeluid. Soepel als een acrobate tiert, stuwt of krijst ze. Soms klinkt ze mechanisch, dankzij effectapparatuur, maar dit trucje wordt nooit te lang volgehouden, zoals ook het geluid in zijn geheel prettig afwisselend is. Warmbloedig, met een goed oor voor popmelodie en een voorliefde voor springerige beats, wordt de maniakale dance strak volgehouden. In nummers als ‘Fangs, I Want A Pony’ en ‘Something To Write Home About’ heeft Krause de charme van Debbie Harry en CSS-frontvrouw Lovefoxxx. Na een serie ‘one-womanshows’ speelt ze tegenwoordig met een band.

HESTER CARVALHO

Morgen speelt Krause in Vera, Groningen en vrijdag in de Azijnfabriek, Roermond. Zie thisiskrause.com

    • Hester Carvalho