Twee schepen botsen bij Japan

Een Japanse torpedojager en een Zuid-Koreaans containerschip zijn gisteren in de Straat van Kanmon, bij het Japanse eiland Kyushu, gebotst. Beide schepen vatten na de aanvaring vlam, waarbij drie opvarenden gewond raakten. Het vuur op het vrachtschip was snel gedoofd, de Japanners hadden meer moeite de vlammen te bedwingen. Ondanks zware schade kon het marineschip op eigen kracht doorvaren. (Foto Reuters) Fire and smoke spew from the bow of Japanese Maritime Self-Defense Force (JMSDF) destroyer Kurama as a ship crew tries to fight the fire in the Kammon Straits in Fukuoka prefecture, south of Japan October 27, 2009. The Japanese destroyer collided with a South Korean container ship on Tuesday night in the Kammon Straits, leaving a crew of JMSDF vessel Kurama injured, according to local media. REUTERS/Mainichi Shimbun (JAPAN MILITARY DISASTER POLITICS) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN REUTERS