Trainer Lodeweges stapt per direct op bij voetbalclub NEC

NIJMEGEN. Dwight Lodeweges is opgestapt als trainer van NEC. Lodeweges was bezig aan zijn eerste jaar bij de voetbalclub uit Nijmegen. ”Ik heb niet het gevoel de trainer te zijn die NEC op dit moment nodig heeft. Het lukt mij niet een wending te geven aan de huidige situatie en heb er geen vertrouwen in dat ik dat op korte termijn kan veranderen”, aldus Lodeweges in een persverklaring. Algemeen directeur Jacco Swart is verbaasd over het vertrek van Lodeweges: ”Wij zijn teleurgesteld dat hij vertrekt, maar respecteren zijn besluit en oprechtheid in deze.” Wim Rip en Wilfried Brookhuis nemen de komende wedstrijden de taken van Lodeweges over. Assistent-trainer Ron de Groot is herstellende van een hartinfarct. De Groot heeft de benodigde papieren om hoofdtrainer te worden, maar de club wil hem in alle rust laten revalideren.