Politie Amsterdam doet onderzoek naar verkeersongevallen

Amsterdam. Het Amsterdamse politiekorps onderzoekt of zijn agenten dit jaar vaker bij verkeersongevallen zijn betrokken dan de jaren ervoor. Dit heeft het politiekorps Amsterdam-Amstelland gisteren bevestigd. Aanleiding voor het onderzoek is een ongeval vorige week, waarbij een 41-jarige vrouw op een zebrapad in Amsterdam-Zuid werd aangereden door een 32-jarige motoragent. Ze overleed zaterdag. De agent is mogelijk door een rood stoplicht gereden, wat in sommige gevallen is toegestaan. Afgelopen jaar waren er ten minste vier aanrijdingen met agenten, waarbij een dode en drie gewonden vielen. Uit een eerdere inventarisatie van de politie bleek dat in de periode 2005-2007 door ongevallen met politievoertuigen elf doden en 483 gewonden zijn gevallen.