Overige films

Maid in Manhattan (Wayne Wang, 2002, VS). Romantisch sprookje waarin alleenstaande moeder annex kamermeisje Jennifer Lopez door senator-in-spe Ralph Fiennes wordt aangezien voor een echte dame.RTL5, 20.30-22.35u.

Fools Rush in (Andy Tennant, 1997, VS). Romantische komedie met scherpe randjes. One night stand van New Yorks baasje Matthew Perry en de geheel andersgeaarde Mexicaanse fotografe Salma Hayek resulteert in een zwangerschap. Wat te doen?RTL 5, 22.35-0.40u.

Lolita (Adrian Lyne, 1997, VS/F). Tweede verfilming van de roman van Nabokov uit 1947 (na die van Kubrick uit 1962) werd een plompe, landerige tragedie over een man en een nimfijn. ARD, 0.20-2.30u., nagesynchroniseerd.

A Guide to Recognizing Your Saints (Dito Montiel, 2006, VS). Het straatleven in New York is zelden zo hard, maar ook met zoveel genegenheid, kleur en diversiteit, in beeld gebracht als in dit regiedebuut. Montiel baseerde zich op zijn gelijknamige memoires over zijn jeugd in de multi-etnische wijk Queens in de jaren tachtig. Robert Downey jr. speelt doorleefd de schrijver als volwassen man die terugkeert naar zijn oude wijk, omdat zijn vader ernstig ziek is. BBC 1, 0.55-2.30u.