Lammers met truck woestijn in

Autocoureur Jan Lammers (53) maakt begin volgend jaar zijn debuut in de Dakar Rally. De oud-Formule 1-coureur en teambaas van de Nederlandse A1GP-renstal meldt dat op zijn website.

Lammers, in 1988 winnaar van de 24 Uur van Le Mans, zal de rally door Argentinië en Chili rijden in een truck. Hij vervangt bij het Ginaf-team Frits van Eerd, directeur van Jumbo Supermarkten. De Brabantse ondernemer moet al zijn aandacht richten op de overname van Super de Boer.

De Dakar Rally begint 1 januari in Buenos Aires en finisht na 9.000 kilometer eveneens in de Argentijnse hoofdstad. De rally, voorheen Parijs-Dakar, werd in 2007 voor het laatst in Afrika gehouden. Door de dreiging van terreur werd de editie van 2008 een dag voor de start afgelast. Dit jaar speelde ‘Dakar’ zich voor het eerst in Zuid-Amerika af. (ANP)