kort

Trainer Lodeweges stapt per direct op bij voetbalclub NEC

NIJMEGEN. Dwight Lodeweges is opgestapt als trainer van NEC. Lodeweges was bezig aan zijn eerste jaar bij de voetbalclub uit Nijmegen. „Ik heb niet het gevoel de trainer te zijn die NEC op dit moment nodig heeft. Het lukt mij niet een wending te geven aan de huidige situatie en heb er geen vertrouwen in dat ik dat op korte termijn kan veranderen”, aldus Lodeweges in een persverklaring. Algemeen directeur Jacco Swart is verbaasd over het vertrek van Lodeweges: „Wij zijn teleurgesteld dat hij vertrekt, maar respecteren zijn besluit en oprechtheid in deze.” Wim Rip en Wilfried Brookhuis nemen de komende wedstrijden de taken van Lodeweges over. Assistent-trainer Ron de Groot is herstellende van een hartinfarct. De Groot heeft de benodigde papieren om hoofdtrainer te worden, maar de club wil hem in alle rust laten revalideren. (ANP)

Belgische Moeskroen is licentie kwijt

BRUSSEL. De Belgische voetbalbond KBVB heeft de licentie van eersteklasser Moeskroen ingetrokken. De club, die in de hoogste Belgische voetbalklasse na twaalf speeldagen voorlaatste staat, verkeert al een tijdje in financiële problemen. Moeskroen moet elke drie maanden bij de bond bewijzen dat het de betalingsverplichtingen nakomt. Op 21 oktober liet de club het afweten. Als Moeskroen niet tegen het besluit van de bond in beroep gaat, mag het vrijdag de competitiewedstrijd tegen Standard Luik niet spelen. In dat geval wordt het zeer onzeker of de club het seizoen kan afmaken. (ANP)

NAC niet bestraft voor slecht zicht uitvak

BREDA. NAC Breda wordt niet bestraft voor het slechte zicht dat Feyenoordsupporters geboden werd tijdens de wedstrijd tussen beide clubs op zondag 27 september. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de zaak geseponeerd. Volgens de aanklager was Feyenoord tijdig geïnformeerd over de problemen met het uitvak. Bovendien heeft de club uit Breda al aangegeven de toegangskaarten van de Rotterdamse aanhang te vergoeden. (ANP)

Kobayashi ook in Toyota bij laatste GP

PARIJS. Kamui Kobayashi zal in de laatste Grote Prijs van het Formule 1-seizoen achter het stuur van een Toyota plaatsnemen. De Japanner vervangt in Abu Dhabi de geblesseerde Duitser Timo Glock. Kobayashi reed ook de afgelopen race in Brazilië voor Toyota. Hij eindigde op plaats negen. (ANP, AFP)

Vijftiende plaats niet veilig bij einde RKC

ZEIST. Indien voetbalclub RKC Waalwijk failliet wordt verklaard, zullen de nummers vijftien en zestien van de eredivisie play-offs moeten spelen om degradatie naar de eerste divisie te voorkomen. Dat heeft de KNVB gisteren laten weten. De nummer zeventien degradeert in dat geval rechtstreeks. RKC staat op de rand van een faillissement, wat zou betekenen dat de club direct uit de eredivisie verdwijnt. Ploegen die dit seizoen tegen RKC speelden, raken drie punten kwijt met uitzondering van Roda JC dat als enige verloor van de Waalwijkers (4-1).(ANP)

Bokser Innocent wint ook als Nederlander

AMSTERDAM. Profbokser Innocent Anyanwu heeft zijn eerste partij als Nederlands staatburger gewonnen. De geboren Nigeriaan werd maandagavond tijdens de derde Ben Bril Memorial in Carré tot winnaar uitgeroepen na interventie van de arbiter in de derde ronde van zijn duel met Sergio Palomo. De scheidsrechter vond het wegens een oogwond bij de Spanjaard niet verantwoord het harde gevecht voort te zetten. Voor de nog ongeslagen Innocent, die in augustus zijn Nederlandse paspoort kreeg, was het zijn negentiende zege in 21 profpartijen. (ANP)

Trainer McClaren langer bij FC Twente

ENSCHEDE. Steve McClaren is ook volgend seizoen trainer bij FC Twente. Het contract met de 48-jarige Brit is verlengd tot de zomer van 2011. McClaren is bezig aan zijn tweede seizoen in Enschede. Hij loodste FC Twente vorig seizoen naar de tweede plaats in de eredivisie en naar de finale van de KNVB-beker. Daarvoor was hij behalve als bondscoach van Engeland ook werkzaam in de Premier League bij Middlesbrough. (ANP)

Basketballers A’dam kansloos in Moskou

MOSKOU. De basketballers van Amsterdam hebben de return tegen Dinamo Moskou in de eerste ronde van de Eurocup verloren. De landskampioen had voor eigen publiek verrassend met 64-63 gewonnen, maar was gisteren in de Russische hoofdstad kansloos: 48-78. (ANP)

Herrlich nieuwe trainer VfL Bochum

BOCHUM. Heiko Herrlich (37) is benoemd tot trainer van VfL Bochum. Herrlich zit zondag tijdens het competitieduel bij Eintracht Frankfurt al op de bank bij de Duitse voetbalclub. Hij lost dan interim-trainer Frank Heinemann af. (ANP)