Grijzige boel

Het blijft tot het weekeinde rustig herfstweer. Vanaf morgen is het grijs en nevelig, pas vrijdagmiddag breekt de zon af en toe weer door. In het weekend trekt de wind aan en wordt het wisselvalliger.

Na een fraaie herfstdag neemt vanavond vanuit het westen de bewolking toe. Laaghangende, groeiende, grijze wolkenvelden trekken over het land. Daarvoor daalt de temperatuur tijdens opklaringen tot rond 7 graden in het midden en oosten van het land. Door de aanvoer van vochtige lucht wordt het nevelig en ontstaat op steeds meer plaatsen mist.

Morgenochtend is het een grijze boel, met kans op nevel en mist tijdens de ochtendspits en later lichte miezerregen.

’s Middags verbetert het. Vrijwel overal wordt het droog, maar de zon laat zich nauwelijks zien. Het waait nauwelijks, en de middagtemperaturen komen uit rond de 14 graden. Het rustige herfstweer hangt samen met een hogedrukgebied dat van Nederland richting Denemarken trekt.

Vrijdag gaat hierdoor de wind uit een zuidoostelijke richting waaien met drogere lucht. De grijze wolken maken in de loop van de dag plaats voor de zon.

Zaterdag begint met af en toe zon, maar de wolken nemen toe met ’s middags vanuit het westen regen.

Zondag trekt de wind verder aan en is het nat. De andere kant van de herfst gaat dan domineren.