Frankrijk wil band met Duitsland vieren

Parijs. Een van Frankrijks plechtigste nationale evenementen, Jour de l`armistice (Wapenstilstandsdag), wordt wellicht aangepast tot een feestdag om het bondgenootschap met Duitsland te vieren. Tijdens Jour de l`armistice wordt het einde van de Eerste Wereldoorlog op 11 november 1918 herdacht. Het voorstel maakt deel uit van een serie voorstellen gedaan door Pierre Lellouche, de Franse minister van Europese Zaken. ”Ik heb voorgesteld dat deze herdenking voortaan een viering van de uniformiteit tussen Frankrijk en Duitsland en de eenheid van Europa moet worden”, zei Lellouche. De laatste Franse Eerste Wereldoorlog-veteraan overleed vorig jaar, maar Jour de l`armistice is nog altijd een belangrijke herdenkingsdag. In Duitsland is er minder aandacht voor.