Excelsior Moeskroen raakt licentie kwijt

De Belgische voetbalbond KBVB heeft de licentie van eersteklasser Excelsior Moeskroen ingetrokken. Dat maakte de bond gisteren bekend. Moeskroen, dat na twaalf speeldagen voorlaatste staat in de eerste klasse, verkeert al enige tijd in financiële problemen. De club, waar de Nederlander Hans Galjé keeperstrainer is, moet elke drie maanden bij de bond bewijzen dat het de betalingsverplichtingen nakomt. Op 21 oktober heeft Moeskroen dat nagelaten.

De club heeft drie dagen om tegen het besluit van de KBVB in beroep te gaan. Doet Moeskroen dat niet, dan mag het vrijdag de competitiewedstrijd tegen Standard Luik niet spelen. In dat geval is het onwaarschijnlijk dat de club het seizoen kan afmaken. Moeskroen verloor gisteren in het Belgische bekertoernooi van Bergen. Voor bekerduels is geen licentie nodig.

De gemeente Waalwijk praat morgen weer met hoofdsponsor Ben Mandemakers over een oplossing voor de noodlijdende voetbalclub RKC. Een woordvoerder van de gemeente heeft dat vandaag bevestigd. Nadere details over locatie en tijdstip geeft de gemeente niet. Volgens verschillende berichten zijn burgemeester Nol Kleijngeld en wethouder Riné van Dongen bij het gesprek aanwezig namens de gemeente.

Mandemakers zei gisteren dat hij verwacht dat de gemeente met een nieuw voorstel komt om het dreigende faillissement van de eredivisieclub af te wenden. Tot dusver weigert Waalwijk de huurschuld van RKC kwijt te schelden. De gemeente is bereid om de huur te verlagen, een kunstgrasveld over te nemen en een regeling te treffen voor de huurachterstand. Voor de hoofdsponsor is dat aanbod onvoldoende. (ANP)