Club van Rome wil strenge norm voor uitstoot CO2

AMSTERDAM. De Club van Rome heeft zijn conferentie in Amsterdam gisteren afgerond met een dwingende oproep aan regeringen snel fikse maatregelen te nemen, om zo een klimaatcatastrofe te voorkomen. In zijn Verklaring van Amsterdam pleit de club onder meer voor een strengere norm voor de uitstoot van kooldioxide (CO2). De Verklaring van Amsterdam is vooral bedoeld als oproep aan de milieuministers, die in december in Kopenhagen bijeenkomen op de klimaattop van de Verenigde Naties (VN). De Club van Rome, een milieubeweging die eind jaren 60 werd opgericht door Europese wetenschappers, vindt dat de milieuministers met elkaar moeten afspreken dat de uitstoot van het broeikasgas CO2 in de loop van deze eeuw onder de grens moet blijven van 350 deeltjes CO2 op één miljoen deeltjes lucht.