Blamage voor Real in Copa del Rey

Real Madrid heeft zich in de vierde ronde van het Spaanse bekertoernooi belachelijk gemaakt. De ‘Koninklijke’ verloor gisteravond in Alcorcon, een voorstad van Madrid, met liefst 4-0 van de gelijknamige club, die uitkomt in de tweede divisie B.

Bij rust leidde de bescheiden gastheer, die het gammele stadionnetje met duizend plaatsen had uitgebreid om een recordaantal van 4.000 toeschouwers te kunnen verwelkomen, al met 3-0 door doelpunten van Borja, Alvaro Arbeloa (in eigen doel) en Ernesto. Al vrij snel in de tweede helft maakte Borja het debacle compleet voor de kampioenskandidaat, die voor dit seizoen enkele honderden miljoenen euro’s uitgaf voor het aantrekken van nieuwe spelers.

Bij Real stond de Poolse oud-Feyenoorddoelman Jerzy Dudek (met rugnummer 13) in de goal en speelden de Nederlanders Ruud van Nistelrooy, Royston Drenthe en Rafael van der Vaart mee. De laatste twee begonnen in de basis en speelden de gehele wedstrijd. De weer fitte Van Nistelrooy kwam ruim een kwartier voor tijd in het veld als vervanger van Raul. Hij was gretig, zag een inzet via de hand van keeper Juanma op de paal belanden, maar kon niet voorkomen dat Alcorcon over twee weken met een erg goed gevoel naar de hoofdstad komt voor de return. Inzet is een plek bij de laatste zestien. „Ze hebben ons een les in nederigheid gegeven”, was gisteravond de reactie van Raul.

In Duitsland blameerden VfB Stuttgart en Borussia Dortmund zich gisteren in de Duitse bekerstrijd. Stuttgart, de club van trainer Markus Babbel, werd in de achtste finale uitgeschakeld na een 1-0 nederlaag bij SpVgg Greuther Fürth, dat een divisie lager in de tweede Bundesliga uitkomt. Terwijl in Spanje een uit- en een thuisduel worden gespeeld in de bekerstrijd, is in Duitsland, net als in Nederland, één duel beslissend. De Nederlander Khalid Boulahrouz bleef op de reservebank bij VfB Stuttgart, dat in de competitie veertiende staat. Voor Stuttgart was het de vijfde nederlaag op rij. Bernd Nehrig, die negen jaar voor VfB Stuttgart speelde, maakte de enige treffer. Dortmund verloor met 3-2 bij VfL Osnabrück. De ploeg uit de derde divisie had bij rust al een 2-0 voorsprong. (ANP)

Bekijk beelden van de nederlaag van Real Madrid op nrc.nl/sport