Aanslag Peshawar

Aanslag Peshawar Afghanen willen verzoening met Talibaan; Obama zoekt uitweg; ruim 80 doden Peshawar Peshawar, 28 okt. Een Pakistaanse jongeman maakt een gebaar van wanhoop, staande voor een brandende markt in Peshawar. Het drukke winkelgebied was vanochtend doelwit van een zware bomaanslag, die zeker 80 mensen het leven kostte en enkele tientallen gewonden maakte. Na de explosie brak in de wirwar van kraampjes en nauwe straatjes brand uit en stortten verscheidene gebouwen in. De aanslag, uitgevoerd met een auto geladen met explosieven, valt samen met het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton aan Pakistan. Zij kwam vandaag aan in Islamabad. Foto AFP A Pakistani youth mourns as shops burn at a market following a deadly car bomb blast in Peshawar on October 28, 2009. A car bomb destroyed a packed Pakistani market October 28, slaughtering 80 people and underscoring the blood-drenched scale of the extremist threat as US Secretary of State Hillary Clinton visited. AFP PHOTO / A MAJEED AFP