6 redenen om uit te gaan

Live freestylen en experimenteren

1 filmfestival

Cinemaztlán

Amsterdam. Van 28 okt t/m 4 nov. www.cinemaztlan.net

Het tweejaarlijkse Mexicaanse filmfestival Cinemaztlán laat met muziek, een fototentoonstelling, debatten en (video)kunst zien hoe geschiedenis, traditie en volkscultuur het hedendaagse leven in Mexico beïnvloeden.

2 cultureel podium

Dropstuff.nl

Leiden: Stationsplein. 28 okt t/m 22 nov. Start:18.30u. www.dropstuff.nl

Het mobiele ‘glazen huis’ van het landelijke platform voor mediakunst en e-culture dropstuff.nl strijkt neer voor station Leiden Centraal. Er worden drie nieuwe digitale en interactieve kunstwerken gepresenteerd. Ook kan iedereen zijn of haar eigen filmpjes of animaties ‘droppen’.

3 wereldmuziek

Piazzolla, a portrait in music

Amsterdam: Concertgebouw. Tijd: 20.15u. www.concertgebouw.nl

Tijdens dit concert presenteert Tango Rosa Rio het eerste exemplaar van haar nieuwe cd aan bandoneonist Carel Kraayenhof. Kraayenhof zal ook optreden.

4 film en soundtrack

Rocket Cinema

Amsterdam: diverse locaties. T/m 1 nov. www.rocketcinema.nl

Tijdens het Rocket Cinema Festival worden klassieke films live voorzien van een nieuwe soundtrack. Vandaag in de Posthoornkerk: La Belle et la Bête (J. Cocteau, 1946), met soundtrack door Joost van Bellen & Sander Stenger. Verder: King Kong vs. Godzilla vs. The Anacondas (donderdag, de Bazel), Frankenstein vs. zZz (vrijdag, Oude Kerk), Jaws vs. Alec Smart (zaterdag, Zuiderbad) en Que Viva Mexico vs. Nine Rain, zondag in Paradiso.

5 concert & sessie

Plug-In met Q4

Utrecht: SJU jazzpodium. Tijd: 21.00u. Gratis. www.sjujazz.nl

Opvolger van de open mic-sessie Rijmtijd. Live freestylen, showcases, experiment en performances. Met o.a. producerscollectief The Q4.

6 muziek

The Drones

Groningen: Vera. Tijd: 22.00u. Prijs: 8 euro. www.vera-groningen.nl

The Drones uit Australië spelen gruizige bluespunk en zijn beïnvloed door artiesten als Neil Young, The Saint, Suicide, The Birthday Party, Van Morrison, Bob Dylan en Nina Simone. Ook vrijdag in Ekko Utrecht en zaterdag in Patronaat, Haarlem.