5 redenen om tv te kijken

Kate en Jim opnieuw verliefd

1 jubileum

Tussen kunst & kitsch, 25-jarig jubileum

Ned.1, 20.30-21.25u.

Nelleke van der Krogt kijkt met experts en makers terug op 25 jaar Tussen kunst & kitsch. Een van de grootste meevallers uit de geschiedenis van het programma was de Brueghel ter waarde van 100.000 euro die een van de gasten op zolder had staan. Maar er zijn ook mensen die minder goed nieuws krijgen.

2 arthouse

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Canvas, 21.20-23.05u.

Een extraverte Kate Winslet en een introverte Jim Carrey ontmoeten elkaar op een koud en leeg station. Ze worden verliefd. Zomaar. Maar niks is zomaar in deze moderne klassieker. Want zij hébben al een liefde achter de rug en ze zijn al eens op elkaar uitgekeken geraakt. Vernuftig en onontkoombaar ontroerend. (Michael Condry, 2004)

3 romkom

Fools rush in

RTL5, 22.35-00.40u.

Romantische, scherpe komedie. One night stand van New Yorker Matthew Perry en Mexicaanse fotografe Salma Hayek resulteert in een zwangerschap. Wat te doen? (Andy Tennant, 1997)

4 docu

Het uur van de wolf: De vrouwen van Sanne Sannes

Ned.2, 22.50-23.35u.

Fotograaf Sanne Sannes liet duizenden foto’s na. Het zijn bijna allemaal erotische beelden van jonge vrouwen; duister, geladen en experimenteel. Volgens sommigen zou Sannes een sadistisch erotomaan zijn geweest, volgens anderen was hij bijzonder verlegen en zou hij als maagd zijn gestorven. De documentaire De vrouwen van Sanne Sannes is een onthullend portret van deze ongrijpbare Nederlandse fotograaf, die in 1967 op dertigjarige leeftijd om het leven kwam bij een auto-ongeluk, juist toen hij op het punt stond om internationaal door te breken.

5 docu

Import: Hammer & Tickle

Ned.2, 23.35-00.40u.

Deel twee van documentaire van Ben Lewis over de rol van humor in de geschiedenis van het communisme.