Zwembond: tekort aan water bedreigt Nederlandse clubs

Rotterdam. De Nederlandse zwemclubs hebben een ernstig tekort aan badwater. Dat stelt de Nederlandse zwembond (KNZB) na een onderzoek onder de zwemverenigingen. ”Verenigingen worden in hun bestaan aangetast en bedreigd. De mondiale positie van Nederland op grote zwemtoernooien komt onder druk te staan”, aldus de bond, die vindt dat de clubs meer `baduren` moeten krijgen toebedeeld in de baden. De zwemclubs moeten volgens voorzitter Erik van Heijningen beter gaan samenwerken met de exploitanten van de baden. Uit cijfers van de KNZB blijkt dat 52 procent van de zwemclubs een tekort aan badwater heeft, bij waterpoloclubs is dat 59 procent. De zwemclubs geven jaarlijks 15 miljoen euro uit aan exploitanten. Van de contributie-inkomsten gaat 75 procent op aan accommodatie. Bij andere sportclubs is dat 44 procent, aldus Van Heijningen.