Zacht en zon

Geheel zonnig is het morgen niet, maar de soms overtrekkende bewolking is veelal dun. Donderdag en vrijdag heeft de zon het een stuk moeilijker, maar echt wisselvallig wordt het pas in de loop van het weekend.

Dat het voorlopig nog rustig weer blijft, heeft te maken met hogedrukgebieden boven Duitsland en Frankrijk en, vanaf donderdag, een nieuw exemplaar boven Scandinavië. Deze houden actieve oceaanstoringen aanvankelijk tegen. In het weekend neemt een depressie bij IJsland het roer over, maar zover is het nog niet.

Vanavond en vannacht is het kalm. In het noordoosten valt lokaal eerst wat motregen. Verder is het droog en opklaringen winnen steeds verder terrein naar het noordoosten. Het koelt af naar 6 tot 10 graden.

Morgen schijnt de zon in de ochtend af en toe flets door bewolking heen. In de middag wordt het vanuit het westen helemaal zonnig. Bij een zwakke tot matige zuidenwind loopt de temperatuur op naar 13 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 16 graden in het zuiden van het land.

Donderdag en vrijdag is er veel meer bewolking. In de ochtend is het nevelig of mistig. Soms valt wat motregen. Later op vrijdag dringen vanuit het zuiden de opklaringen binnen waar we het weekend waarschijnlijk nog mee beginnen. Later op zaterdag en op zondag gaat het regenen.