Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteit

EénVandaag. Een vervolg op de affaire rond de Leidse sekteleider Gert Jan Agtereek, die door ex-volgelingen wordt beschuldigd van oplichting, financiële malversaties, machtsmisbruik en manipulatie. De in Kenia wonende voorganger was dit weekeinde even in Nederland, waar hij op Schiphol werd opgewacht door EénVandaag.Ned.1, 18.15-18.30u.

Nova/DenHaag vandaag. Een reportage van Amerika-correspondent Willem Lust over het economische verval in de stad Cleveland die zwaar getroffen wordt door de economische crisis. Huisuitzettingen zijn aan de orde van de dag; de armoede neemt ernstige vormen aan. Ook aandacht voor de aanklacht tegen Radovan Karadzic, het AOW-debat in de Tweede Kamer en het gebiedsverbod in Eindhoven voor pedoseksuelen. Ned.2, 22.15-22.40u.

praatprogramma

De wereld draait door. Arie Boomsma is vanavond tafelheer. Met Matthijs van Nieuwkerk ontvangt hij hoogleraar sterrenkunde Vincent Icke. Verder aandacht voor de tournee van het Willem Breuker Kollektief met medewerking van Kees Prins, Annet Malherbe en Hans Dorrestijn. Ned.3, 19.30-20.05u.

Pauw & Witteman. Gasten vanavond zijn onder anderen tv-presentatrice en actrice Linda de Mol die vertelt over haar rol in de deze week uitgebrachte speelfilm‘Terug naar de kust, en uitgeefster Annemarie van Gaal die een boek schreef met adviezen voor een financieel onbezorgd leven. Ned.1, 23.05-23.50u.

documentaire

Der schönste Irrtum der Geschichte. Documentaire over de beslissende uren tijdens de plotselinge opening van de Berlijnse muur in de nacht van 9 op 10 november. Met verhalen van ooggetuigen en politieke kopstukken van die tijd, zoals Helmut Kohl en Michail Gorbatsjov.ZDF, 20.15-21.00u.

informatief

Make me white. De cosmeticaproducten om de huid lichter van kleur te maken leveren een miljoenenbusiness op. Presentatrice Anita Rani (Watchdog en The One Show), die haar bruine kleur zeer op prijs stelt en niet begrijpt waarom blank gelijk zou staan aan schoonheid, onderzoekt het fenomeen. Ze begint bij haar eigen familie en de voorkeur van haar moeder voor een lichte huid, stelt in de Aziatische gemeenschap vragen over de toenemende druk om zich blanker voor te doen en doet onderzoek naar de illegale cosmetica die een gevaar voor de volksgezondheid zijn en die soms tot onherroepelijke schade leiden. Ten slotte test ze een zeer populair, legaal cosmeticamerk op zichzelf. BBC 1, 23.35-0.15u.

The world’s greatest money maker: Evan Davis meets Warren Buffet. Interview met een van ’s werelds grootste investeerders, die met een geschat vermogen 37 miljard dollar tot de rijksten der aarden behoort, maar elke dag met de ondergrondse naar zijn werk gaat. Met slechts twintig man personeel beheert hij een vermogen van 150 miljard. Gesproken wordt ook met Buffetts familie, collega’s en vrienden, onder wie Bill Gates. BBC 2, 0.20-1.20u.

amusement

Film 2009 with Jonathan Ross. Ross discussieert met schrijver Nick Hornby over zijn scenario voor de nieuwe Britse film An Education. Verder een reportage op de filmlocatie van Harry Brown met Michael Caine, en recensies van onder meer de thriller Dead Man Running en de animatiefilm 9.BBC 1, 0.20-0.50u.

muziek

Later live.... with Jools Holland. Met optredens van de ‘nu-soul’-artiest Maxwell, de Stereophonics, de Canadese jazzmuzikant Diana Krall, de Wild Beasts en de Unthanks. BBC 2, 23.00-23.30u.

sport

Voetbal, KNVB-beker: Feyenoord-FC Den Haag. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd in de derde ronde van het toernooi. RTL 7, 20.30-22.45u.

Voetbal, KNVB-beker: samenvattingen. Samenvattingen van de overige duels in de derde ronde: Sparta-VVV, Go Ahead Eagles-FC Emmen, Heracles-Haarlem, De Treffers-NAC. RTL 7, 22.45-0.00u.

radio

Radio 6 live: Gnawa festival 2009. Concertopnamen van het twaalfde Festival, dat in juni in de Marokkaanse stad Essaouira werd georganiseerd. Met optredens van onder meer Mustapha Bakbou en Hassan Boussou. Radio 6, 22.02-23.59u.