Veiling Borsato brengt vijf ton op

HILVERSUM, 27 okt. - De veiling van de inboedel van The Entertainment Group (TEG), waaronder gouden platen van Marco Borsato en Guus Meeuwis, heeft ruim 525.000 euro opgebracht. Dat heeft het veilinghuis BVA Auctions gisteren bekendgemaakt.

Bijna 1.200 voorwerpen gingen onder de hamer, variërend van posters en artiestenkleding tot computers en meubels. Hierop werden zo`n vijftienduizend biedingen gedaan. Het meest werd geboden op de merk- en domeinnamen van The Entertainment Group, waar 11.000 euro voor geboden werd. De dubbele platina-cd van Marco Borsato van Symphonica in Rosso ging over de toonbank voor ruim zevenduizend euro. De goederen gingen in opdracht van de curator onder de hamer, nadat TEG failliet was verklaard. De veiling via internet begon vorige week vrijdag en duurde tot gisteravond. Belangstellenden konden dit weekeinde de goederen bewonderen in het pand van TEG in Hilversum.