Veertien slangen en tien hagedissen

(Foto Norwegian Customs/AFP) A man is shown October 25, 2009 with baby pythons in small bags taped to his chest, at the Norwegian Customs office in Oslo. Norwegian customs announced on October 26, 2009 that they had arrested a man who tried to illegally import 14 pythons and 10 lizards by taping them to his body. The curious cargo was discovered during a body search after customs officers found a tarantula in his bags. AFP PHOTO/NORWEGIAN CUSTOMS ==RESTRICETED TO EDITORIAL USE== AFP

Het was deze 22-jarige Noor afgelopen zondag bijna gelukt om veertien pythons en tien hagedissen Noorwegen binnen te smokkelen. Maar nadat Noorse douaniers een vogelspin in zijn tas ontdekten, kwam de rest van de smokkelwaar ook aan het licht. De slangen vervoerde de jongen in kleine zakjes die zaten vastgeplakt aan zijn lichaam. Aan zijn benen had hij kleine doosjes vastgemaakt waarin de hagedissen zaten.

De Noor werd aangehouden in het stadje Kristiansand toen hij van de veerboot uit Denemarken af kwam. Op de vraag waarom hij de dieren de grens over wilde smokkelen, antwoordde hij „gewoon gek op reptielen” te zijn, zo meldt de Noorse douane.