Muis zonder scrollknop die je zacht moet aaien

gadget****

Apple Magic Mouse

Losse verkoop: 69 euro, gratis bij iMac

Apple vernieuwt zijn serie iMac desktop computers (schermen tot 27 inch) en de handzame Mac Mini computer. Maar het meest opvallende nieuwtje zit niet in één van die computers, maar ligt op het bureau: de Magic Mouse.

Het is een muis die de aanraaktechniek van onder meer de iPhone combineert met de aanwijsfunctionaliteit van een draadloze bluetooth muis. De minimalistische Magic Mouse gebruikt geen bolletje of scrollknop meer om commando’s door te geven aan de computer. In plaats daarvan registreert een veld van sensoren onder het muisoppervlak welke bewegingen je vingers maken. De complete bovenkant van het witte object is aanraakgevoelig. Van boven naar onder over deze muis aaien, levert een scrollbeweging op. Doe je dat met twee vingers, dan kunnen daar andere commando’s aan toegevoegd worden, zoals het bladeren door internetpagina’s.

De oude Mighty Mouse had een bolletje dat lastig schoon te maken was als er vuil onder kwam. Dat probleem is met de multitouchtechniek verholpen. De oude muis is nog te koop (49 euro, ook niet mis), maar dan onder de naam Apple Mouse.

Marc Hijink

    • Marc Hijink