Minder boekingen voor wintervakanties

Amsterdam. Het aantal boekingen voor een vakantie in de winterperiode blijft tot dusver sterk achter. Volgens brancheorganisatie ANVR zijn er tot nu toe 15 procent minder reizen naar de zon of de sneeuw geboekt dan vorig jaar. De ANVR stelde gisteren dat de cijfers aantonen dat reizigers lang wachten met boeken. Het aantal boekingen voor een zomervakantie lag begin dit jaar 18 procent lager. Nu blijkt dat de consument zo`n 7 procent minder zomerse reizen heeft geboekt. De wintersport heeft het meest te lijden onder de zuinige vakantieganger: het aantal boekingen voor skireizen is met 17 procent gedaald. Naar Oostenrijk zijn 20 procent minder reizen geboekt, Franse wintersportplaatsen hebben te maken met een terugval van 15 procent. Driekwart van de wintersporters geeft de voorkeur aan een reis per auto. De rest reist met de bus, de trein of het vliegtuig.