Massale verhuizing voor waterproject

Massale verhuizing voor waterproject Danjiangkou, 27 OKT. Dorpsbewoners in de centrale Chinese provincie Hubei brengen hun huisraad aan boord van een transportschip. De verhuizing is onderdeel van een gigantisch waterproject bij het Danjiangkou reservoir waardoor naar schatting 330.000 Chinezen hun huizen moeten verlaten. Bij het project wordt water van het zuidelijke deel van het land, vooral van de rivier de Yangtze, verlegd naar het droge noorden. De duizenden dorpsbewoners uit de omgeving van het reservoir zullen verhuizen naar meer dan vijftig dorpen en steden in de omgeving. De centrale route vereist de aanleg van een kanaal waardoor water uit het reservoir in Peking en Tianjin terechtkomt. Foto Reuters Villagers upload their belongings onto boats as they move to make way for south-north water diversion project at the area of Danjiangkou Reservior in Danjiangkou, Hubei province, October 25, 2009. A resettlement project involving 330,000 people living in central China's Hubei and Henan provinces has started to make way for the project, according to Xinhua News Agency. Picture taken October 25, 2009. REUTERS/Stringer (CHINA POLITICS ENVIRONMENT) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA REUTERS