Hypotheek met korte renteperiode nu populairder

Den haag. Huizenkopers hebben bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek in augustus bijna twee keer zo vaak voor een korte rentevaste periode (tot maximaal één jaar) gekozen als een jaar eerder. Ruim 27 procent van het bedrag aan nieuw afgesloten woninghypotheken had een korte rentevaste periode, tegen 14 procent in augustus 2008, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei van het percentage nieuw afgesloten hypotheken met een rentevaste periode van maximaal één jaar gaat samen met een forse daling van de korte hypotheekrente. Deze rente is tussen oktober 2008 en april 2009 gedaald van 6 naar 3,5 procent, aldus het CBS. Het percentage hypotheken met een vaste renteperiode van meer dan vijf jaar daalde in augustus van 68 naar 39.