Haagse inburgering onder de maat

Van de inburgering in Den Haag deugt weinig. De kwaliteit van de cursussen is onder de maat, het aantal inburgeraars dat binnen afzienbare tijd het inburgeringsexamen haalt, is extreem laag. Dat concludeert de Haagse Rekenkamer, het onafhankelijk onderzoeksinstituut van de gemeente Den Haag, in een rapport dat gisteren is gepresenteerd. De cursus vergroot niet of nauwelijks de kans op een baan, aldus het rapport. Volgens minister Van der Laan (Integratie, PvdA) moeten in Den Haag in dit jaar bijna 4.000 mensen beginnen met een inburgeringscursus, maar dat aantal haalt Den Haag niet. Verantwoordelijk wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) mikt op 3.500 inburgeraars.

Lees het rapport van de Haagse Rekenkamer via nrcnext.nl/links. Daar staat ook een filmpje over de Haagse inburgering.