Gezocht in Den Haag: dienstbare lakei (m/v)

Enkele vereisten zijn: vaardigheid in het zich bescheiden en dienstbaar opstellen. Een goede beheersing van het Engels. Kennis van de verzorging van zilver en serviesgoed.

Wie deze vaardigheden heeft én een werk en denkvermogen op mbo-niveau, kan solliciteren op de functie van lakei aan het hof met als standplaats Den Haag.

De advertentie is geplaatst door de afdeling personeelszaken van de Dienst Koninklijk Huis in de Haagse editie van het AD. Tot de werkzaamheden van de lakei behoren het serveren van dranken en maaltijden bij ontvangsten, recepties, lunches en diners. Het verrichten van bodewerkzaamheden en werkzaamheden ten behoeve van logeergasten. Kandidaten moeten ook beschikken over de vaardigheid correct op te treden en zich correct te kleden.

Het gaat om een functie van 36 uur per week waarvoor een maximumsalaris geldt van 2.340 euro bruto. Er zijn „goede secundaire arbeidsvoorwaarden”, staat in de advertentie. Belangstellenden moeten voor 1 november reageren. Lakei is van oudsher een mannenberoep – er werken geen vrouwen als lakei aan het Nederlandse hof – maar de functie staat open voor mannen én vrouwen. Kandidaten moeten meewerken aan onderzoek naar hun achtergrond door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet zeggen hoeveel reacties er zijn binnengekomen. De RVD doet „nooit” uitspraken over het personeelsbeleid van de Dienst Koninklijk Huis.