Film van de dag

Dieter Borsche als prins Klaus Heinrich met zijn verboden liefde: Ruth Leuwerik als Imma Spoelmann. ARD KÖNIGLICHE HOHEIT, Deutschland 1953, Regie Harald Braun, am Dienstag (07.06.05) um 00:35 Uhr im Ersten. Kann ihre Liebe die Klassenschranken überwinden? Der adelige Klaus Heinrich (Dieter Borsche) und die "bürgerliche" Amerikanerin Imma (Ruth Leuwerik) fürchten um ihre Liebe. © ARD Degeto - honorarfrei, Verwendung nur im Zusammenhang mit o. g. Sendung bei Nennung Bild: "ARD Degeto" (S 2), Programmplanung und Presse (069) 1509-334 oder -335

Königliche Hoheit. Ter gelegenheid van de 100-jarige geboortedag van de Duitse acteur Dieter Borsche zendt de ARD vannacht twee films uit waarin de vooral na de oorlog populair geworden ster schittert. In de Thomas Mannverfilming Königliche Hoheit speelt hij prins Klaus Heinrich. Zijn groothertogdom wordt bezocht door de Amerikaanse miljonairsdochter Imma, waarna de ‘strijd’ tussen Europa en Amerika losbarst. Hij leert van haar het belang van gelijkheid en democratie, zij krijgt onderwijs in Europese tradities. Dat kan tot iets moois leiden, ware het niet dat zij niet van adel is. (Harald Braun, 1953, D), ARD, 1.05-2.50u.André Waardenburg

    • André Waardenburg