Elf Iraanse militairen opgepakt in Pakistan

Quetta. Elf leden van de Iraanse Revolutionaire Garde zijn opgepakt in Pakistan nadat ze illegaal in de grens over waren gestoken. Dat heeft de Pakistaanse politie gisteren gemeld. De leden van het Iraanse elitekorps werden gearresteerd in Mashkel, vlakbij de Iraans-Pakistaanse grens. Hun arrestatie komt acht dagen nadat bij een zelfmoordaanslag in de Iraanse provincie Sistani-Baluchistan 42 mensen omkwamen. De aanslag heeft de spanningen tussen beide landen flink doen toenemen. Onder de doden waren zes hoge commandanten van de Revolutionaire Garde. Iran zei dat de aanslag was gepleegd door sunnitische militanten, die opereerden vanuit Pakistan. Vorige week riep de Iraanse president Pakistan op de daders te arresteren. Ze zouden banden hebben met de Pakistaanse inlichtingendienst. Islamabad ontkende betrokkenheid.