Dirk Scheringa: Red mijn collectie

rotterdam, 27 okt. - Het echtpaar Dirk en Baukje Scheringa doet vandaag in de Volkskrant een oproep om hun kunstcollectie bijeen te houden. In de ingezonden brief spreken zij de hoop uit dat de volledige collectie van ruim 1.300 werken alsnog in de nog te voltooien nieuwbouw in Opmeer te zien zal zijn. Vorige week dinsdag eiste ABN Amro de collectie op als onderpand voor een lening die door de bank aan het inmiddels failliete DSB Beheer was verstrekt. ABN haalde 130 kunstwerken uit het Scheringa Museum in Spanbroek, en verzegelde de opslag waar de rest van de collectie zich bevindt. De bank zal de collectie veilen wanneer de aflossing van de lening niet kan worden opgebracht. De directie van het museum probeert hiervoor financiers te vinden. In het grotendeels leeggehaalde museum in Spanbroek is nu dagelijks een powerpointpresentatie over de volledige collectie te zien.

Lees meer over de `verborgen` collectie van Dirk Scheringa op nrc.nl/kunst