De mooiste wolkenreis die ooit op cd werd gevangen

cd pop*****

Fuck Buttons: Tarot Sport

(ATPR/Konkurrent)

Sommige popplaten nemen je mee op een trip. Dark Side Of The Moon van Pink Floyd was er zo een, en Endtroducing van DJ Shadow. Nieuwste toevoeging aan het rijtje is Tarot Sport van Fuck Buttons, een duo uit het Engelse Bristol dat zich los gemaakt heeft van de triphop uit die stad. Hun tweede album na het nog niet helemaal volgroeide Street Horrrsing taxiet beheerst naar de startbaan, stijgt op voor een vlucht met grote turbulentie en landt daarna weer veilig op de plaats van bestemming. Live improviseren Andrew Hung en Benjamin Power hun loeiharde soundscapes aan weerszijden van een tafel vol analoge apparatuur, waaronder een My First Sony waaraan ze hypnotiserende klanken ontlokken.

Tarot Sport wordt gedragen door een muur van synthesizers en gesamplede gitaarklanken, zonder zang, maar met abstracte stemsamples en pulserende elektronica die er een meeslepende combinatie van rock, dance, noise en snerpende tripmuziek van maken. Van de heldere tropenhemel in ‘Surf solar’ tot de heftige onweersbuien in ‘Flight of the feathered serpent’ is dit de mooiste wolkenreis die ooit op een cd werd gevangen.

JAN VOLLAARD

    • Jan Vollaard